İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, üretim tesislerini denetleyerek bereketli bir sezon diledi.
HER YIL YAKLAŞIK 6 BİN TON ALABALIK
Kayseri, Türkiye’nin balık üretiminde öncü illerinden biri konumunda. Kentte her yıl yaklaşık 6 bin ton alabalık yetiştirilirken, bunun 2 bin 500 tonunu Türk somonu oluşturuyor. Ayrıca, alabalık yumurtası üretiminde de Kayseri önemli bir role sahip. Her yıl 250 milyon alabalık yavrusu üretiliyor.
Pınarbaşı ve Bünyan ilçeleri, doğal su kaynaklarında balıkçılık faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgeler arasında yer alıyor. Bu bölgeler, Türkiye’nin alabalık yumurtası ihtiyacının yaklaşık yüzde 37’sini karşılıyor. Yumurtadan yavruya, yavruyken yetişkin Türk somonuna kadar olan sürecin büyük bir kısmının bölgede gerçekleşmesi ve yüzde 80’inin ihraç edilmesi, bölge ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.